Klargjøringstips, dette må du sjekke før sesongens første MC-tur.

Henrik Graarud sine tips

Vi tok en prat med Henrik på verkstedet vårt, og fikk en gjennomgang av hva vi må huske på før sesongens første MC-tur.

Sjekk håndboken som fulgte med din sykkel, det kan være ulike prosedyrer for de enkelte merker/modeller.

Sjekk dekkene

Henrik video

Se over dekkene, er det synlige skader du er usikker på, ser du spiker, steiner e.l. som må fjernes? Kanskje dekkene må byttes – sjekk slitasjemerket mellom rillene og sjekk dato på dekkene – dekk er «ferskvare» og kan bli harde.

Sjekk at du har riktig lufttrykk i dekkene, korrekte verdier finner du i håndboken.

Sjekk kjede og drev

Sjekk slakk i kjedet, se i håndboken for hvilke verdier som gjelder og følg dette. Løft bakhjulet opp fra bakken og sjekk at slakk i kjedet ikke endrer seg etter hvert som man roterer bakhjulet, endrer dette seg kan det være tegn på drev må byttes.

Hvis kjedet ikke ble rengjort i høst, er det på tide å gjøre det nå. Husk også å smøre kjedet.

Bremser og klosser

Henrik video III

Sjekk bremseklosser, ca. 3-4 mm skal være igjen, hvis ikke må klossene byttes. Er du i tvil, bytt. Ta det heller nå før sesongen starter for fullt.

Sjekk hjullager

Få helst hjulet opp i lufta, og dra sideveis – her skal det ikke være slakk eller klikkelyder/ulyder, da må nok hjullager byttes.

Sjekk styrelager

Få helst hjulet opp i lufta, stå foran sykkelen og dra hjulet til deg. Her skal det ikke være slakk eller ulyder. Vri styret og sjekk at det ikke binder noen steder – det skal gå lett fra side til side.

Sjekk gafler og simringer

Se etter lekkasje på gaffel, er alt OK, ta gjerne en fille med vann e.l. og rengjør nå. Her finnes det ulike produkter man kan bruke.

Lys

Viktig at lys fungerer som det skal, vi ønsker å være godt synlig for andre bilister, spesielt nå på våren. Skru på tenningen (noen sykler må også startes/stoppes for å få på lys), sjekk nærlys, fjernlys, baklys/bremselys, og blinklys.

Væsker – Olje, bremsevæske og kjølevæske

Henrik video IV

Det er litt ulike prosedyrer for hvordan man skal sjekke oljenivå, dette varierer fra modell til modell. Normalt skal sykkelen ha gått noen minutter og sykkelen skal stå rett, sjekk nivåvindu og olje skal ligge mellom max/min merket. Er det noe lavt, fyll på, så har du en mindre ting å tenke på nå i starten av sesongen.

Igjen, litt ulike prosedyrer for hvordan man sjekker nivå for bremsevæske, se håndboken for din sykkel. Skal ligge mellom max/min merket, er det noe lavt – sjekk bremseklosser, kan være tegn på at de er slitt og må byttes.

Prosedyrer er også ulike for kontroll av kjøleveske, sjekk derfor håndboken. Skal ligge mellom max/min merket.

Batteri og lading

Batteriet bør lades jevnlig (ideelt 3-4 ganger i løpet av vinteren). Sjekk batteriet med et voltmeter, eventuelt med laderen din hvis den har dette innebygget. Er batteriet under 12,3V, bør du lade batteriet før du tar sykkelen i bruk.


 

Noe du lurer på?

Ta kontakt på telefon 69 13 71 71 eller verksted@agmshop.no

Reklamer

Kommentarer er stengt.

Drevet av WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: